De allereerste editie van de strip Superman, ‘Action Comics #1’ (juni 1938) wordt op E-bay geveild. Het stripboek dat door Jerry Siegel en Joe Shusler is getekend, verkeerd nog in een perfecte staat. Wereldwijd zijn er naar schatting nog vijftig exemplaren in omloop. De opbrengst van de strip wordt op drie miljoen dollar geschat.
Lees verder »Van 12 op 13 augustus 1961 werd met de bouw van de Berlijnse Muur gestart. De ‘muur’ stond bekend als hét symbool van de Koude Oorlog maar ook om de tweedeling van Duitsland (Oost- en West-Duitsland). Walter Ulrich en de Sovjetleider Nikita Chroesjtsjov wilden met de 45,1 kilometer zwaarbewaakte, lange muur een einde maken aan de leegloop van Oost-Duitsland.
Lees verder »IBM introduceerde op 12 augustus 1981 in New York de eerste personal computer voor zowel thuis als zakelijk gebruik. Voor die tijd waren de meeste computers erg duur en te groot om thuis te gebruiken. IBM liet een computer ontwerpen en bouwen, die niet meer dan 1.500 dollar mocht gaan kosten.
Lees verder »‘Metro-Goldwyn-Mayer Studios’ (MGM Studios) in Los Angeles liet op 31 juli 1928 de eerste geluidsfilm aan het publiek zien. Voorafgaande aan de film was voor het eerst het gebulder van de befaamde leeuw ‘Leo’ te horen. White Shadows on the South Seas, een exotische film van de Amerikaanse filmregisseur W.S. van Dyke II, was de eerste geluidsfilm met gesynchroniseerde muziek en geluidseffecten. In de film werd één woord gezegd: “Hello”. De eerste geluidsfilm werd door het Amerikaanse publiek goed ontvangen.
Lees verder »De eerste advertentie voor een Amerikaanse auto wordt in vele artikelen aan ‘Winton Motor Car Company’ (Cleveland) toegewezen. Alexander Winton, een Schotse immigrant, liet op 30 juli 1898 de advertentie met de kop ‘Dispense with a horse’ in het tijdschrift ‘Scientific American’ plaatsen. De advertentie was bedoeld om mensen aan te sporen hun paard in de stal te laten staan. Het werd tijd om een auto aan te schaffen.
Lees verder »Frans Johannes Goedhart (25 januari 1904 – 3 maart 1990), pseudoniem voor Pieter ’t Hoen, bracht vlak na het uitbreken van de Twee Wereldoorlog de ‘Nieuwsbrief van Pieter ’t Hoen’ uit. Een illegale nieuwsbrief met politieke, opiniërende artikelen over de situatie in Nederland. Voor het tot stand komen van de nieuwsbrief was de achttiende-eeuwse journalist en patriot Pieter ’t Hoen een inspiratiebron voor Goedhart. ’t Hoen had het politieke weekblad ‘De Post van den Neder-Rhijn’ opgericht., waarin hij streed tegen buitenlandse indringers.
Lees verder »Henry Ford verkocht op 23 juli 1903 zijn eerste eigen auto, de tweecilinder ‘Ford Model A’. De ‘Ford Motor Company’ was pas in datzelfde jaar door Ford en twaalf anderen opgericht. In het begin van de oprichting werden slechts enkele auto’s per dag in de Ford-fabriek gebouwd. De onderdelen werden nog op bestelling door andere bedrijven geproduceerd.
Lees verder »21 juli 1969, een historische dag. Neil Armstrong zette als eerste mens zijn voeten op de maan. Samen met de astronauten Michael Collins en Edwin Aldrin werd de Apollo 11-missie met succes uitgevoerd. Een gebeurtenis die over de hele wereld op de televisie was te volgen.
Lees verder »Vijftig jaar geleden, in 1964, werd de 'Haringvlietbrug' geopend en won Boudewijn de Groot de tweede aflevering van 'Nieuwe Oogst'.
Lees verder »Dagblad ‘Spits’ is vanaf oktober niet meer gratis af te halen op treinstations. De krant gaat fuseren met het gratis dagblad ‘Metro’. Treinreizigers zullen het voortaan moeten doen met een extra dikke uitgave van ‘Metro’. Het dagblad zal met de ‘best gelezen onderdelen’ uit ‘Spits’ worden uitgebreid.
Lees verder »Vijftig jaar geleden, in 1964, was het dé dag van Jacques Anquetil, won Nederland het jaarlijkse liedjesfestival en werden de eerste testuitzendingen vanaf het REM-eiland in de Noordzee uitgezonden.
Lees verder »Vijftig jaar geleden in 1964 was week 28 dé week van 'The Beatles'. Het 'Beatles-kapsel' werd in Indonesië verboden en werd André van Duin op 17-jarige leeftijd ontdekt.
Lees verder »‘Toen was geluk heel gewoon’: de échte kranten en tijdschriften van toen
‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, is vanaf donderdag 10 april aanstaande in de Nederlandse bioscoop te zien. De film is gebaseerd op de gelijknamige en welbekende televisieserie ‘Toen was geluk heel gewoon’, die in 1999 de Gouden Televizier Ring won, van de KRO. Van 2 januari 1994 tot 3 juni 2009 zaten vele Nederlanders voor de buis om de belevenissen van Jaap Kooijman (Gerard Cox) en zijn vrouw Nel Kooijman (Joke Bruijs) en beste vriend van Jaap, Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) op de voet te volgen. Maandag 7 april vindt de officiële primière van ‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, plaats in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.
krant van je geboortedag Het persbericht: Het Junior Antiquariaat, zit al jarenlang tussen de oude kranten. Hij heeft ondertussen vijf hallen vol met minstens twee miljoen authentieke historische kranten en tijdschriften v…Lees verder…
De Troon - een meeslepende dramaserie over de levens en onderlinge verhoudingen van koningen Willem I, Willem II en Willem III. Junior Antiquariaat heeft vele historische kranten en tijdschriften geleverd, zowel binn…Lees verder
ANNIE M.G. NIEUW HAAR LEVEN, HAAR LIEFDE, HAAR LIEDJES - 28 DECEMBER 2009Annie M.G. NIEUW Haar leven, haar liefde, haar liedjes ‘Annie M.G.’ is een zevendelige televisieserie met zang en dans over het leven van Annie M.G. Schmidt, waarin veel van haar werk is verweven. De serie is geïnspireer…Lees verder…