Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

50 jaar geleden: week 29-1964

13 juli 2014 In de media

Vijftig jaar geleden, in 1964, was het dé dag van Jacques Anquetil, won Nederland het jaarlijkse liedjesfestival en werden de eerste testuitzendingen vanaf het REM-eiland in de Noordzee uitgezonden. 

14 juli 1964
De Franse wielrenner Jacques Anquetil wint voor de vijfde keer de Ronde van Frankrijk. Hij weet zijn directe concurrent en tevens landgenoot, Raymond Poulidor, achter zich te houden. De Nederlanders Henk Nijdam en Jo de Roo winnen elk één etappe. Jan Jansen schrijft twee tourzeges op zijn naam.

18 juli 1964
In het Casino van Knokke vindt de finale van het jaarlijkse liedjesfestival plaats. Een zangfestival waaraan teams van vijf zangers of zangeressen uit diverse Europese landen deelnemen. Voor het eerst in het zesjarig bestaan van het festival gaat Nederland met de winst naar huis. Willeke Alberti, Rita Hovink, Trea Dobbs, Shirley Zwerus en Ilonka Biluska winnen van het Belgische team.

19 juli 1964
Radio Noordzee zendt testuitzendingen uit vanaf het kunstmatig REM-eiland. Het eiland ligt ongeveer zes mijl uit de kust van Noordwijk. Scheepsbouwer Cornelis Verolme en vijf zakenlieden hebben het eiland op de scheepswerf van Verolme in Cork (Groot Brittannië) gebouwd.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal