Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

50 jaar geleden: week 28-1964

10 juli 2014 In de media

Vijftig jaar geleden in 1964 was week 28 dé week van 'The Beatles'. Het 'Beatles-kapsel' werd in Indonesië verboden en werd André van Duin op 17-jarige leeftijd ontdekt.

Maandag 6 juli 1964

De eerste film van The Beatles ‘A Hard Day’s Night’ gaat in première. En wordt direct een groot succes, waardoor twee nominaties voor de Academy Awards in de wacht wordt gesleept. De hoofdrollen worden door bandleden, John Lennon, Paul McCartney, George Harrison en Ringo Starr ook wel de ‘Fab Four’ genoemd, vertolkt. In de film brengen zij zes nieuw ‘songs’ ten gehore. 

Diezelfde dag verbiedt de Indonesische president Soekarno ‘het Beatles-kapsel’. Tijdens een toespraak zegt hij, dat de politie opdracht krijgt om jongeren met ‘Beatles-haar’ direct naar de kapper te sturen.

Dinsdag 7 juli 1964

Nieuwsblad van het Noorden’ schrijft ‘André van Duin: TV gevaar voor bliksemcarrière’. De krant bericht over hoe snel het kan gaan wanneer je wordt ontdekt. In het televisieprogramma ‘Nieuwe Oogst’ waarin mensen hun televisiedebuut kunnen maken, heeft André van Duin de eerste uitzending gewonnen. AVRO biedt hem een contract aan om in het komende seizoen aan een amusementsprogramma mee te werken. Omdat de jonge Van Duin net een aantal maanden als parodist optreedt, heeft hij het aanbod van de AVRO nog niet geaccepteerd. Hij is bang dat te veel televisieoptredens zijn beginnende carrière snel beëindigd. Daarnaast treedt hij liever op in heel Nederland. En zoals het nu lijkt, komen de aanbiedingen hem aanwaaien.

Vrijdag 10 juli 1964

Nadat vier dagen eerder de film ‘A Hard Day Night’ van The Beatles in première is gegaan, komt nu het gelijknamige album en de single in Groot-Brittannië uit. De single staat na twee weken op nummer 1 in de Britse hitparade. Van het album zijn dan al ruim 1,5 exemplaren verkocht. 

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.