Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Europese Economische Gemeenschap: het begin van één Europa

25 maart 2015 Nieuws van toen

Na de Tweede Wereldoorlog steeg in Europa de behoefte aan internationale samenwerking. Europese landen wilden meer gaan samenwerken om een nieuwe oorlog te voorkomen, maar ook om de Duitse kolen- en staalindustrie nieuw leven in te roepen. Daarbij kregen zij financiële hulp van de Verenigde Staten.

Lees verder »
Europese Economische Gemeenschap: het begin van één Europa

James Dean: van 'boerderij-jongen tot cultfiguur

30 september 2014 Nieuws van toen

James Byron Dean (8 februari 1931 – 30 september 1955) is slechts 24 jaar geworden. Zijn korte carrière, levensstijl, uiterlijk en vroege overlijden maakte van hem een cultfiguur. De film ‘Rebel without a cause’ was zijn bekendste film. Hierin speelde Dean de hoofdrol.

Lees verder »
James Dean: van 'boerderij-jongen tot cultfiguur

Ontvoering Ahold-topman Gerrit Jan Heijn

09 september 2014 Nieuws van toen

Op 9 september 1987 werd Ahold-topman Gerrit Jan Heijn (14 februari 1931) bij zijn villa in Bloemendaal door Ferdy Elsas (Ferdi E.) ontvoerd. De werkloze ingenieur had de ontvoering tot in de puntjes uitvoerig voorbereid. Lange tijd hield hij de kleinzoon van Albert Heijn in de gaten om vervolgens op slimme wijze toe te slaan.

Lees verder »

I have a dream

27 augustus 2014 Nieuws van toen

Op 28 augustus 1963 hield Martin Luther King, tijdens een georganiseerde mars, zijn beroemde toespraak in Washington. King sprak hier de legendarische woorden ‘I have a dream’. Hij gebruikte deze zin omdat hij de droom had dat blanken en zwarten ooit samen zouden kunnen leven. Meer dan 200.000 mensen, man, vrouw, blank, zwart, volwassenen en kinderen, kwamen op de mars af om te laten zien dat ze vrede en rechtvaardigheid wilden. De speech deed – en doet nog steeds – velen nadenken over de gelijke rechten van de mens.

Lees verder »
I have a dream
iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal