Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON

07 april 2014 In de media

‘Toen was geluk heel gewoon’: de échte kranten en tijdschriften van toen

‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, is vanaf donderdag 10 april aanstaande in de Nederlandse bioscoop te zien. De film is gebaseerd op de gelijknamige en welbekende televisieserie
Toen was geluk heel gewoon’, die in 1999 de Gouden Televizier Ring won, van de KRO. Van 2 januari 1994 tot 3 juni 2009 zaten vele Nederlanders voor de buis om de belevenissen van Jaap Kooijman (Gerard Cox) en zijn vrouw Nel Kooijman (Joke Bruijs) en beste vriend van Jaap, Simon Stokvis (Sjoerd Pleijsier) op de voet te volgen. Maandag 7 april vindt de officiële primière van ‘Toen was geluk heel gewoon’, de film, plaats in Pathé Schouwburgplein in Rotterdam.

TOEN WAS GELUK HEEL GEWOON


Kranten en tijdschriften van Krantvanuwgeboortedag.nl
Voor zowel de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ als de serie heeft Krantvanuwgeboortedag.nl de
kranten en tijdschriften uit die tijd mogen leveren. De kranten en tijdschriften die u vanaf de eerste aflevering onder andere in de huiskamer van familie Kooijman zag liggen, waren de originele exemplaren die in de jaren vijftig (de tijd waarin de eerste afleveringen van ‘Toen was geluk heel gewoon’ zich afspeelden) en zeventig bij het Nederlandse volk op de deurmat vielen. Voor de film zijn originele exemplaren van ‘Het Vrije Volk’, ‘Rotterdams Nieuwsblad’, ‘Libelle’, ‘De Lach’, ‘Ariadne’, ‘Panorama’ en ‘De Spiegel’ van eind 1973 en begin 1974 gebruikt.

‘De Groene Amsterdammer’
De schrijvers van ‘Toen was geluk heel gewoon’ hebben de krant ‘De Bruine Rotterdammer’ deels zelf verzonnen. Het is een parodie op het opinieweekblad De Groene Amsterdammer’. Simon Stokvis is in de serie de oprichter van ‘De Bruine Rotterdammer’. Voor ‘Toen was geluk heel gewoon’ is het Amsterdams blad in een aantal opzichten, bijvoorbeeld de lay-out aangepast. Een blad dat afkomstig uit Amsterdam is, is in Rotterdam natuurlijk uit den boze.

Krant van toen bestellen
De kranten en tijdschriften die in de afleveringen en de film ‘Toen was geluk heel gewoon’ zijn gebruikt, kunt u bij Krantvanuwgeboortedag.nl bestellen! Kent u iemand die groot fan is van de serie? Is uw man in de periode waarin de serie zich afspeelt geboren? Of zijn uw ouders toen getrouwd? Verras hem / haar met een originele krant of een origineel tijdschrift van toen. Een mooie herinnering om te geven maar ook om zelf te krijgen!

Een krant of tijdschrift bestellen? Of meer informatie ontvangen? Neem gerust
contact met ons op!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.