Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen

24 februari 2016 Film, televisie en musical
Vanaf vandaag is de film ‘Knielen op een bed violen’, naar de gelijknamige besteller van auteur Jan Siebelink, in de Nederlandse bioscopen te zien. In eerste instantie zou regisseur Paul Verhoeven het boek gaan verfilmen, maar zag daar van af omdat hij het te somber vond. Collega Ben Sombogaart, maker van onder andere ‘De Tweeling’ (2002) en ‘Bright Flight’ (2008), durfde de stap wel te maken.
  Verfilming ‘Knielen op een bed violen’ in de bioscopen

Autobiografische roman

De in 2005 verschenen autobiografische roman ‘Knielen op een bed violen’ telt inmiddels de 55ste druk. Meer dan 600.000 exemplaren zijn verkocht en meer dan twee miljoen mensen hebben het boek gelezen. In het boek beschrijft Siebelink zijn streng gereformeerde, sektarische opvoeding van zijn vader. 

De film

Hovenier Hans Sievez, gespeeld door acteur Barry Atsma, komt op een dag prediker Jozef Mieras (Marcel Hensema) tegen, die hem over God vertelt. Herinneringen van zijn gelovige opvoeding komen bij Sievez weer naar boven. Nadat hij een religieuze ervaring meemaakt, is Hans Sievez overtuigd contact met God te hebben gehad. De hovenier raakt geobsedeerd. Lijdzaam moet zijn vrouw Margje (Noortje Herlaar) toekijken hoe zij haar man aan de macht van de sekte verliest.

Originele kranten in de film

Voor de verfilming van ‘Knielen op een bed van violen’ heeft Krant van uw Geboortedag drie kranten mogen leveren. Hierbij gaat het om ‘De Gelderlander’ van 4 juni 1966, ‘De Gelderlander van 28 september 1966, ‘Groot Arnhem’ van 15 oktober 1948 en ‘Oost Gelderland’ van 8 augustus 1947.

 

Bent u van plan om ‘Knielen op een bed van violen’ in de bioscoop te bekijken? Heeft u een van de ruim 600.000 verkochte boeken in uw bezit?
iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal