Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Trek het Nederlands landschap in met tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist’

20 januari 2015 Evenementen

Het Haagse Gemeentemuseum en Natuurmonumenten gaan dit voorjaar samenwerken. Bezoekers van de expositie ‘Holland op z’n mooist’ kunnen op excursie naar de landschappen die op de schilderijen zijn afgebeeld. Schilders van de Haagse School (1860-1900) hebben met hun schilderijen ervoor gezorgd hoe er tot op de dag van vandaag naar Nederland wordt gekeken. Ook internationaal gezien.

Trek het Nederlands landschap in met tentoonstelling ‘Holland op z’n mooist’

Haagse School

Nederland staat wereldwijd bekend om de windmolens, koeien, polders en wolkenluchten. Schilders van de Haagse School, waaronder Mesdag, Mauve en Weissenbruch, hebben veelvuldig het Nederlands landschap geschilderd. In het voorjaar wijdt het Gemeentemuseum van Den Haag een grote tentoonstelling aan het Nederlands landschap.

Door de natuur

Bezoekers kunnen na het bekijken van de doeken het landschap in het ‘echt’ gaan aanschouwen. Natuurmonumenten gaat wandelingen, fietstochten en rondvaarten in die landschappen organiseren. Door de Haagse School kregen mensen meer waardering voor de natuur. Dit leidde in 1905 tot de oprichting van de Vereniging Natuurmonumenten.

Door de schilderijen te gaan bekijken en een of meer tochten te gaan ondernemen, kunt u met eigen ogen aanschouwen in hoeverre het Nederlands landschap is veranderd.

Wandelt of fietst u graag? Wat is uw favoriete natuurgebied in Nederland?Bron: Trouw; afbeelding: www.pixabay.com

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wegens vakantie zijn wij gesloten van 15 mei t/m 30 juni. 

In volgorde van ontvangst worden de bestellingen vanaf 3 juli verstuurd.