Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

Thomas Cook: van toerismepionier naar faillissement

24 september 2019

Touroperator Thomas Cook organiseerde 178 jaar georganiseerde reizen, maar door de komst van online boekingen van goedkopere vliegtuigmaatschappijen en accomodatieplatformen heeft de toerismepionier faillisement moeten aanvragen. Mensen stappen tegenwoordig minder snel en vaak een reisbureau binnen. Daarnaast zijn de traditionele pakketreizen ook niet meer van deze tijd. Internet maakt het voor mensen mogelijk om vanuit de luie stoel hun vakantie zelf samen te stellen. 

Thomas Cook: van toerismepionier naar faillissement

Nadat bleek dat de reis een groot succes was, vliegen de aanmeldingen voor een excursie binnen. Cook nam ontslag bij zijn werkgever en ging zicht richten zich op het organiseren van reizen. Zijn eerste trip buiten het Verenigd Koninkrijk was in 1855. Deze reizigers hadden de eerste pakketreis van Cook geboekt. Een reis inclusief eten en accomodaties. In 1866 konden klanten van Thomas Cook voor het eerst naar de Verenigde Staten.

Familiebedrijf

Zoon John Mason Cook bleek een uitstekend zakelijk instinct te hebben. In 1871 kwam hij in het bedrijf van zijn vader. De bedrijfsnaam Thomas Cook werd veranderd in Thomas Cook & Son. Cook junior laat het bedrijf uitgroeien tot een internationaal reisbureau. Overal ter wereld kwam je een kantoor van Thomas Cook tegen. In 1919 wisten vader en zoon hun eerste vliegtickets te verkopen.

Faillisement Thomas Cook

In de Tweede Wereldoorlog staat de toerismepionier voor het eerst aan de rand van de afgrond. Het bedrijf, dat al in 1928 geen familiebedrijf meer was, werd in 1948 genationaliseerd en kwam onder de hoede van British Railways. Daarna vonden er nog een paar keer een fusie plaats. De torenhoge schuld, die in de loop der jaren was opgebouwd, in combinatie met de veranderende markt hadden er uiteindelijk voor gezorgd dat op 23 september 2019 het doek valt voor een van de oudste reisorganisaties ter wereld.

 

 

Bron foto: wikipedia

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.