Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Nederland 1, 2 en 3 voorgoed verleden tijd

19 augustus 2014 Dagelijks Nieuws

Sinds vanmorgen zes uur hebben de Nederlandse publieke omroepen (NPO), zowel de televisiekanalen als de radiozenders, nieuwe namen. Nederland 1, 2 en 3 heten vanaf vandaag NPO 1, 2 en 3. De radiozenders hebben ook de toevoeging NPO voor hun naam gekregen, zoals NPO Radio 1 en NPO 3FM.

Naamsbekendheid en vindbaarheid

Begin dit jaar werd al aangekondigd dat de Nederlandse publieke omroepen vlak voor het nieuwe televisieseizoen (2014-2015) van naam zouden veranderen. Met deze verandering wil de NPO hun naamsbekendheid en online vindbaarheid vergroten. Tegenwoordig wordt steeds meer op Ipads en laptops online televisie gekeken en radio geluisterd. Er wordt verwacht dat de televisie- en radiozenders onder de naam NPO beter vindbaar op het internet zijn.

Nieuwe huisstijl

Bij een naamswijziging hoort een nieuwe huisstijl, waaronder jingles en dertien logo’s. Het totale kostenplaatje bedraagt circa € 100.000,-. De publieke omroep heeft geen (dure) promotiecampagne opgezet om kijkers en luisteraars alvast aan de veranderingen te laten wennen. Kijkers zullen aan de veranderingen niet direct kunnen / willen wennen.

Aan grote wijzigingen wennen

Het is niet de eerste keer dat de publieke omroep grote wijzigingen doorvoert. In 1985 vonden er ook veranderingen plaats. Toen had het ook een tijd geduurd voordat mensen konden wennen.

NPO-app

Door al vroegtijdig de NPO-app op de markt te brengen, hoopt de publieke omroep dat mensen al een beetje aan de nieuwe namen en logo’s gewend zijn geraakt. Via de app zijn onder andere uitzendingen terug te kijken. Ruim drie miljoen mensen zijn inmiddels in het bezit van de NPO-app.

Bent u het eens met de wijzigingen? Of vindt u dat de NPO op een andere manier hun naamsbekendheid en vindbaarheid dienen te vergroten?

Foto: www.volkskrant.nl

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal