Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Nationale Hitparade Krant

03 oktober 2014 Dagelijks Nieuws

Op 3 oktober 1975 verscheen de eerste gratis 'Nationale Hitparade Krant' in de platenzaken. Het blaadje behoorde bij het radioprogramma 'Nationale Hitparade', de opvolger van de 'Daverende Dertig. De krant was een uitgave van 'Uitgeverij Keihard & Swingend b.v.'. Medewerkers van auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra stelden het krantje wekelijks samen.

Muzieklijsten

In de 'Nationale Hitparade Krant' stonden onder andere de lijsten 'Nationale Hitparade', 'Top 30', 'Elpee Top 20' en de 'Nederlandstalige Top 10'. Tevens bleven de lezers op de hoogte van de muzieknoteringen in het buitenland, waaronder Duitsland, Engeland, België en de Verenigde Staten.

Hitkrant

In 1977 ging de 'Nationale Hitparade Krant' op in 'Hitkrant'. Vanaf dat moment verscheen 'de lijst' in een gedrukte papieren versie, die bij de platenzaak kon worden afgehaald. Het formaat veranderde tot november 1988 regelmatig.

Naamsverandering

Op 16 december 1989 werd de naam van 'Nationale Hitparade' in 'Nationale Top 100' gewijzigd. Met deze naamsverandering konden muziekliefhebbers bij platenzaken weer een gedrukt exemplaar van 'de lijst' afhalen. 

Muzieklijst in de krant

April 1992 verscheen dan toch de allerlaatste wekelijkse papieren versie van de muzieklijst. Liefhebbers konden de hitnoteringen alleen nog in diverse kranten, zoals 'De Telegraaf' en 'De Gelderlander' bijhouden.
Haalde u vroeger ook de muzieklijst wekelijks op bij uw platenzaak?Foto: www.nederlandsehitparade.nl
iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal