Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Madame Tussauds Amsterdam eerste buitenlandse vestiging

25 september 2014 Dagelijks Nieuws

25 september 1970 opende Madame Tussauds haar deuren in de Nederlandse hoofdstad. Amsterdam was de eerste buitenlandse vestiging van het Engelse wassenbeeldenmuseum. Bezoekers kreeg de kans om met Liesbeth List, Jan Cremer, Johan Cruijf, Kees Verkerk, Willem Drees en Karel Appel op de foto te gaan.

Madame Tussauds Amsterdam eerste buitenlandse vestiging

Eerste museum Madame Tussauds

Het eerste museum van Madame Tussauds werd in 1835 door Marie Tussaud en haar twee zonen aan de Baker Street in London geopend. In 1884 verplaatste de oudste zoon, Joseph, de collectie naar Marylebone Road in Lodon. Tot op heden is Madame Tussauds daar nog gevestigd.

Dokter Phillipe Curtius

Marie Tussaud werd in 1761 in Strassburg geboren als Marie Grosholtz. Zij was een dochter van de huishoudster van dokter Phillipe Curtius, een arts in Bern. Curtius modelleerde menselijke organen voor anatomische lessen.

Jean-Jacques Rousseau

In 1765 besloot de dokter naar Parijs te verhuizen. Hij wilde daar een wassenbeeldenkabinet oprichten. Twee jaar later liet hij Marie en haar moeder overkomen. Marie leerde van haar ‘oom’ wassen beelden maken. Het eerste beeld dat zij vervaardigde was van Jean-Jacques Rousseau.

Franse Revolutie

Tijdens de Franse Revolutie kreeg Marie de opdracht om de gezichten van beroemde slachtoffers van de guillotine was te maken. De gezichten werden later in het Revolutiemuseum in Parijs ten toon gesteld. Na het overlijden van Curtius (1794) kreeg Marie zijn collectie. In 1802 verhuisde Marie met haar vierjarige zoon Joseph naar London.

Wilt u een bezoek brengen aan Madame Tussauds in Amsterdam? Kijk voor de openingstijden op de website!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal