Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

‘Last Christmas’ van Wham! is niet van nummer 1 postitie af te krijgen

15 december 2014 Dagelijks Nieuws

Ook dit jaar is ‘Last Christmas’ van Wham! tot populairste kersthit verkozen, zo blijkt uit de dertiende editie van ‘Winterse 50’ die vandaag bekend is gemaakt. De kersthit staat voor de tiende keer op de nummer 1 positie. ‘Winterse 50’ is een overzicht van de populairste kerstplaten allertijden.

‘Last Christmas’ van Wham! is niet van nummer 1 postitie af te krijgen

Twee keer Band Aid

Opvallend is dat in ‘Winterse 50’ beide uitvoeringen van ‘Do they know it’s Christmas?’ van Band Aid staan. De originele versie uit 1984 staat op een derde notering. Precies 30 jaar komt Band Aid 30 als hoogste nieuwkomer binnen op plaats 43. De opbrengsten van de nieuwe versie zijn bestemd voor de bestrijding van ebola.

Jaren tachtig favoriet

Volgens Martijn de Lange, de bedenker van ‘Winterse 50’, willen mensen met de feestdagen nostalgische kerstnummers horen. ‘Christmas songs’ als ‘White Christmas’ van Bing Cosby en ‘Happy X-mas’ van John Lennon zijn niet uit de lijst te slaan. Ook ‘Flappie’ van Youp van ’t Hek ontbreekt dit jaar niet. Mensen kiezen met name voor de klassiekers uit de jaren tachtig.

Valse noten leveren hogere notering op

De nummer twee van dit jaar is ‘All I want for Christmas is you’ van Mariah Carey. Haar valse noten tijdens een kerstconcert in New York hebben haar blijkbaar geen windeieren gelegd. De negatieve publiciteit heeft haar goed gedaan. Vorig jaar stond ze nog op een vierde positie.

‘Winterse 50’ bij Enschede FM

Dit jaar hebben 120.000 luisteraars van meer dan 150 omroepen in Nederland en België hun stem uitgebracht. TV Enschede FM draaide voor het eerste ‘Winterse 50’ in 2002. Sindsdien is ‘Winterse 50 ook bij andere radiostations te horen. Zondag 21 december van 13:00 uur tot 17:00 uur zendt Enschede FM ‘Winterse 50’ van 2014 uit.

Wat is uw favoriete ‘Christmas song’?
Afbeelding: www.reindonk.nl
iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal