Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Jip en Janneke vieren 65ste verjaardag!

25 september 2017 Jubilea

Jip, Janneke en Takkie, wie kent ze niet! Deze maand is het 65 jaar geleden dat het eerste Jip en Jannekeverhaal van Annie M.G. Schmidt bij abonnees van Het Parool in de huiskamer verscheen. Uiteraard ontbrak ook toen de welbekende zwart-wit illustratie van Fiep Westendorp niet.

Jip en Janneke vieren 65ste verjaardag!

Herinnert u zich deze zinnen nog?

‘Jip liep in de tuin en hij ver-veelde zich zo. Maar kijk, wat zag hij daar? Een klein gaat-je in de heg.’

Met deze zinnen beginnen de avonturen van Jip en Janneke.

Illustraties Fiep Westendorp

In de jaren zeventig werden de verhalen van Jip en Janneke in het kindertijdschrift Bobo gepubliceerd. Speciaal voor het kindertijdschrift tekende Fiep Westendorp de illustraties in kleur. Een aantal avonturen van Jip en Janneke zijn gebaseerd op de avonturen van de zoon van Annie M.G. Schmidt en diens buurmeisje. De Jip en Jannekeboeken zijn niet uit de boekhandel of basisscholen weg te denken. Iedereen wordt groot met de verhalen van Annie M.G. Schmidt.

Musical Annie M.G. Schmidt

Vanaf 26 september is de musical Was getekend, Annie M.G. Schmidt in 45 Nederlandse theaters te zien. De musical is gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl Anna, het leven van Annie M.G. Schmidt. In de musical kijkt Simone Kleinsma als Schmidt (1911-1995) terug op haar leven. Van haar eenzame jeugd tot bekende schrijfster. Het repertoire van de schrijfster die altijd met humor en liefde met de Nederlandse taal speelde, is legendarisch.

Tijdens de première op 24 september in het DeLaMar Theater hield André van Duin zijn ogen bijna niet droog. Aan De Telegraaf vertelt hij: “Ik had al een try-out van de voorstelling gezien en vond het prachtig.”

Tot en met mei is de musical in diverse Nederlandse theaters te zien. Daarna is de voorstelling nog tot en met 15 juli in het DeLaMar Theater in Amsterdam te zien.
Bron: Het Parool

Afbeelding: Het Parool

 

 

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal