Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

In Memoriam: Lauren Bacall (1924-2014)

14 augustus 2014 In memoriam

Lauren Bacall is dinsdag 14 augustus op 89-jarige leeftijd in haar appartement in New York aan een zware beroerte overleden. Op het Twitter-account van haar zoon is te lezen: “With deep sorrow, yet with great gratitude for her amazing life, we confirm the passing of Lauren Bacall.”.

In Memoriam: Lauren Bacall (1924-2014)

Grote ster in Hollywood

Bacall was één van de laatste grote sterren uit het ‘Gouden Tijdperk van Hollywood’. De Amerikaanse actrice en model werd op 16 september 1924 in New York geboren als Betty Joan Perske. Na de scheiding van haar ouders nam ze de achternaam van haar moeder aan, waar ze nog een ‘l’ aan toevoegde.

Model en actrice

Op jonge leeftijd werkte Lauren korte tijd als model. Ze stond onder andere op de cover van het Amerikaanse tijdschrift ‘Harper’s Bazaar’. Dankzij deze fotoshoot werd ze voor haar eerste film gevraagd. In 1944 was haar debuut in de film To Have and Have Not, waarin ze samen met acteur Humprey Bogart een hoofdrol speelde.

Huwelijk met Humprey Bogart

Tijdens de opnames werden de 25 jaar oudere Bogart en Bacall verliefd. Een jaar later trouwden ze. Het huwelijk duurde twaalf jaar. In 1957 overleed de acteur aan kanker.

‘The Look’

De verlegenheid van Lauren deed menig mannenharten sneller kloppen. Om haar verlegenheid te verbergen, boog de actrice het hoofd ver naar beneden om met een schuine blik haar tegenspeler aan te kijken. Hierdoor kreeg Bacall de bijnaam ‘The Look’. Ook haar uiterlijk en schorre stem droegen bij aan haar populariteit.

Grote prijzen

Bacall was als actrice onder andere te bewonderen in de films The Big Sleep, Murder on the Orient Express en The Shootist. In het theater had ze ook veel succes. Voor een rol in Applause en Woman of the Year ontving Bacall een Tony Award. In 1996 kreeg ze voor de film The Mirror Has Two Faces een Golden Globe en een Oscar-nominatie voor beste vrouwelijke bijrol. De actrice mocht in 2009 een ere-Oscar voor haar gehele oeuvre in ontvangst nemen.

Lauren Bacall laat drie kinderen na.

Foto's: www.krantvanuwgeboortedag.nl

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal