Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Historische kranten voor film ‘Baantjer het begin’

07 februari 2019

De historische kranten van Historisch Archief worden regelmatig gekocht door productiemaatschappijen om te gebruiken voor achtergrondinformatie of om de desbetreffende productie, die in het verleden plaats vindt, zo echt mogelijk te laten lijken. Een oude krant uit de jaren ’80 lijkt niet meer op een krant van vandaag de dag.

Historische kranten voor film ‘Baantjer het begin’

Oude kranten begin jaren ‘80

Voor de nieuwe Baantjer-film, 'Baantjer het begin', zijn we benaderd voor kranten en tijdschriften uit de periode januari tot begin maart 1980. Dat is de periode waarin de film afspeelt. Op 31 januari 1980, de verjaardag van de jarige troonopvolgster prinses Beatrix, kondigt koningin Juliana aan voornemens te zijn om op haar verjaardag (30 april) af te treden. In Nederland was sprake van toenemende werkloosheid, woningnood onder met name jongeren en een toenemende staatsschuld. Een krakersbeweging in Amsterdam startte een campagne tegen de troonswisseling 'Geen woning, Geen kroning'.

Film 'Baantjer het begin'

De film 'Baantjer het begin' is vanaf 18 april te zien in de Nederlandse bioscopen. Waldemar Torenstra speelt de jonge versie van Jurre De Cock. De rol van zijn politiepartner Tonnie Montijn wordt gespeeld door Tygo Gernandt. Rechercheur De Cock is net rechercheur geworden en wordt gestationeerd op het politiebureau Warmoesstraat in Amsterdam.

Het verhaal speelt zich af in de roerige jaren ’80. De jonge rechercheurs moeten een moord oplossen, die leidt naar een mogelijke aanslag tijdens de kroning van prinses Beatrix. Alles op alles moet worden gezet om een drama op de kroningsdag te voorkomen.

Televisieserie Baantjer

Na de speelfilm 'Baantjer het begin' zal bij RTL4 en Videoland ook weer een nieuwe serie van Baantjer te zien zijn. In de jaren ’90 liep bij RTL4 een serie van twaalf seizoenen. Wekelijks zaten miljoenen mensen voor de buis . In 1997 won Baantjer de Gouden Televizier Ring.

Appie Baantjer

Het personage De Cock werd ruim een halve eeuw geleden bedacht door de inmiddels overleden rechercheur en auteur Appie Baantjer. In totaal zijn er 70 boeken uitgebracht waarin De Cock de hoofdrol speelt. Ruim zeven miljoen exemplaren zijn verkocht.

Oude kranten

De oude kranten en tijdschriften die voor 'Baantjer het begin' zijn gekocht, zijn te zien in de film. Als je van plan bent om de film te kijken, is de kans groot dat je de kranten en tijdschriften van Historisch Archief op het politiebureau ziet liggen. 

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal