Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Een fles wijn cadeau: do’s & don’ts & tips

04 maart 2014 Wijncadeau's

Wijn is het meest gegeven relatiegeschenk ter wereld. Dat is niet zo vreemd. Want wijn staat voor gezelligheid, sfeer en goede smaak. Vooral als je bent uitgenodigd voor een etentje, is een fles wijn een geschikt cadeau. Is het cadeau bestemd voor iemand die geen alcohol drinkt? Dan is het niet heel attent om een fles wijn te geven. Goede wijn hoeft trouwens niet duur te zijn. Maar neem niet de goedkoopste fles mee. En kies bij voorkeur ook geen huiswijn met het etiket van de supermarkt.

Een fles wijn cadeau: do’s & don’ts & tips

Krijgt u een fles wijn cadeau?

Bent u degene die een fles wijn cadeau krijgt? Dan is het verstandig deze niet de ontkurken om te serveren aan uw gasten. Beter is het om de cadeauwijn op een ander moment te consumeren, al dan niet in het gezelschap van de gulle gevers.
Krijgt u van vrienden of familie regelmatig wijn en vindt u dat die wijn nooit lekker is? Dan doet u er goed aan de fles gewoon in ontvangst te nemen en de gevers te bedanken voor het cadeau. Het is namelijk niet heel gastvrij om een kritische opmerking te maken over de kwaliteit van de wijn. Zet de fles ongeopend weg en drink tijdens het bezoek gewoon uw eigen wijn.
Enne .. alleen professionele wijnproevers mogen slurpen bij het wijn proeven.

Geef een persoonlijk wijncadeau

Een fles wijn cadeau geven, is een stuk persoonlijker dan bijvoorbeeld geld. Maar het kan nóg persoonlijker en aansprekender. Hieronder een aantal cadeautips:

Wijn uit een gedenkwaardig jaar
Kies voor een fles wijn uit een gedenkwaardig jaar. Bijvoorbeeld van het geboortejaar van de ontvanger. Of van een jubileum. Bij krantvanuwgeboortedag.nl vindt u wijnen vanaf het jaar 1935. Het gaat om de wijnen van Martinez. Al vijf generaties verbouwt deze wijnbouwer zijn wereldberoemde wijn Cariñena Bodegas del Senorio Reserva. Het kleine wijnbouwgebied grenst aan de regio Rioja. De wijn is jarenlang bewaard in eikenvaten, wat zorgt een lange houdbaarheid en rijpheid. We leveren de fles in een fraaie houten kistje en met Certificaat van Echtheid. Zoek hier naar wijn uit het jaar van uw voorkeur.

Een fles met de juiste woorden
Een lekkere fles wijn, met op het etiket enkele passende woorden. Bijvoorbeeld om iemand te bedanken. Als blijk van waardering. Voor een behaalde mijlpaal. Of om te toosten op succes. De inhoud? Rode Vin de Pays dÓc Merlot (12% vol.).

Fles wijn ‘Blijk van waardering’
Fles wijn ‘Mijlpaal’
Fles wijn ‘Thank You!’
Fles wijn ‘To the top!’

Wijn met persoonlijke boodschap ín de fles
En wat te denken van een fles witte wijn met uw persoonlijke boodschap ín de wijnfles! Een persoonlijke brief, een berichtje een liefdesbrief of gelukwensen. Als ‘message in a bottle’. Ontdek hier meer.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal