Wij zijn er even tussenuit van 8 november t/m 22 november.
Bestellingen worden vanaf 25 november verwerkt in volgorde van binnenkomst.
Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste
datum.
De Tijd was een rooms-katholiek krant die voor het eerst verscheen in 1845. Driemaal per week lag De Tijd bij de abonnees op de deurmat. In 1959 ging de krant fuseren met De Maasbode. Deze fusie heeft niet mogen baten. In 1974 maakte de krant een doorstart als (opinie)weekblad, waarvan de laatste editie in 1990 werd uitgebracht.
Judocus Smits was eigenaar en eerste hoofdredacteur van De Tijd. Het eerste exemplaar bracht hij uit op 17 juni 1845 en uitgegeven in Den Bosch. Een jaar later werd de krant overgebracht naar Amsterdam. In het eerste jaar had De Tijd 250 lezers die driemaal per week het dagblad lazen. Vanaf 1849 werd dat dagelijks.
De Tijd kreeg voor het eerst concurrentie in 1868. In Rotterdam verscheen het katholieke dagblad De Maasbode. Twee decennia later, in 1884, kwam ook Het Centrum uit Utrecht op de markt.
Tijdens de Tweede Wereldoorlog mocht De Tijd blijven verschijnen. Hiervoor moest de redactie zich houden aan voorwaarden van de Duitsers. Het was niet toegestaan om de krant dagelijks uit te brengen. Abonnees konden De Tijd gedurende de oorlogsjaren slechts een keer per week lezen.
Evenals veel andere kranten kreeg ook De Tijd te maken met financiële problemen. Er werd besloten om zogenaamde 'kopbladen' uit te geven, waaronder Nieuwe Haarlemse Courant, Kennemer Dagblad en Het Nieuwe Dagblad. De moeilijke tijden bleven aanhouden. In 1959 fusserde De Tijd met De Maasbode. De kopbladen gingen in 1965 samen verder onder De Nieuwe Dag. Nog geen twee jaar later (in 1967) ging De Nieuwe Dag op in De Tijd. Het lukte maar niet om nieuwe abonnees te trekken. De bestaande abonnees zegden hun lidmaatschap op.
De redacteuren van De Tijd staken de hoofden bij elkaar. Met een nieuwe formule wilden ze de krant voor de lezers aantrekkelijker maken. Er werd meer opiniërend geschreven. Vanaf 6 september 1974 verscheen De Tijd dan ook als een (opinie)weekblad. Het weekblad heeft nog zestien jaar bestaan voordat het doek op 7 september 1990 definitief viel.
Ben je verzamelaar en op zoek naar een hele jaargangen of meerdere exemplaren? Neem contact op met ons voor de kortingstarieven.
En vind je het leuk om een artikel of blog te schrijven over hierover? Neem dan contact op met ons. Iedere maand selecteren wij de leukste artikelen en belonen dit met € 100,- aan tegoed.
Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.
Heeft u uw geschenk met spoed nodig?
Afhankelijk van de locatie in het archief kunt u kiezen voor een spoedbestelling. Lees meer...
Bent u op zoek naar een krant of tijdschrift van een specifieke datum, gebruik dan het zoekblok bovenaan de pagina. Wilt u het archief doorlopen in perioden, kies dan hieronder een periode om vervolgens te verfijnen.
Onze klantenservice staat van 10:00 to 16:00 klaar om uw vragen te beantwoorden. Buiten deze tijden kunt u uiteraard mailen, wij antwoorden binnen 24 uur!
Heeft u een vraag over onze producten, het bedrijf, of over het bestelproces. De meeste vragen worden beantwoord in onze F.A.Q.
Lees de veel gestelde vragenLees meer over het enige archief in Nederland wat sinds 1984 volledig gespecialiseerd is in historische kranten van 1720 tot heden met een collectie van ruim 2 miljoen titels op voorraad in meerdere archieven.
Over het Historisch ArchiefWij zijn er even tussenuit van 8 november t/m 22 november..
Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 25 november verwerkt in volgorde van binnenkomst.