Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

  • Winschoter Courant
  • Winschoter Courant

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Winschoter Courant

De Winschoter Courant was door Jan Dirk van der Veen opgericht. De eerste editie verscheen in 1870 onder de naam Advertentieblad. Dit blaadje werd met name in Winschoten, 't Oldambt en Westerwolde gelezen. Voordat het dagblad in 1873 als Winschoter Courant werd uitgegeven, had de krant van 1871 tot en met 1872 de naam De Kleine Courant. Na meerdere fusie verschijnt de krant sinds 2002 onder de naam Dagblad van het Noorden.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1959 - 1985

In 1873 verscheen de krant twee keer per week. Ruim een decennium later, in 1885, werd besloten om krant drie dagen in de week te laten verschijnen. Een jaar later werd dat al dagelijks. Dat duurde tot 1908. In oktober van dat jaar kwam de krant weer drie keer per week van de persen. Pas na de Tweede Wereldoorlog, op 1 februari 1946, konden de lezers het nieuws weer dagelijks lezen.

Naast de verschillende verschijningsmomenten, die deze krant heeft meegemaakt, zijn er ook meerdere naamswijzigingen doorgevoerd. Tussen 1967 en 1973 verscheen de krant met het kopblad Oost-Groninger Dagblad. Dit was een uitgave voor de bewoners van Veendam, Wildervank, Muntendam en omgeving. In 1973 veranderde de naam in De Noord-Ooster: Algemeen Nieuws- en Advertentieblad. Op 29 augustus 1992 verschenen er twee edities, namelijk Winschoter Courant en Groninger Dagblad. Na een fusie in 2002 werd de naam gewijzigd in Dagblad van het Noorden.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Winschoter Courant:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.