Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

  • Playboy (NL)
  • Playboy (NL)

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Playboy (NL)

Playboy Magazine is een erotisch getint tijdschrift, vooral bedoeld voor heteroseksuele mannen, opgericht in 1953 door Hugh Hefner.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1983 - 2000

Een playboy is iemand die zich beweegt in de jet-set, veel achter de vrouwen aanzit en meestal kortstondige verhoudingen heeft. De inhoud bestaat uit een aantal portretseries van blote vrouwen, met als klapstuk de 'playmate van de maand', met daartussen ook interviews met bekende personen en politieke of culturele analyses. Het eerste nummer van het blad had Marilyn Monroe op de omslag (en op de middenpagina). Het bloot is altijd meer erotisch dan pornografisch geweest, 'harde' seks (afbeeldingen van penetratie of fellatio) zal men in het blad niet vinden. De oplage is, wellicht door de gemakkelijke toegang tot seks en erotische afbeeldingen op het internet, sinds de hoogtijdagen sterk teruggelopen. In 1972 werden van een nummer meer dan 7 miljoen exemplaren verkocht. In 2005 was de oplage van de Amerikaanse uitgave nog 3 miljoen. - De Nederlandse en Belgische versies bestaan sinds mei 1983. De Nederlandse Playboy wordt uitgegeven door Sanoma Uitgevers. Voor het eerste Nederlandse nummer poseerde de destijds 36-jarige Jerney Kaagman naakt. Covergirl van dit nummer was Ellen Soeters. Er stond ook een interview met toenmalig Tweede Kamervoorzitter Dick Dolman in. Van het blad bestaat ook een 'vrouwelijke' editie, namelijk Playgirl. Deze wordt niet in de Nederlandse taal uitgegeven. Het tijdschrift is ook onderwerp van wetenschappelijk onderzoek. In 2005 verscheen een artikel over de veranderingen in de lichaamsproporties van de centerfoldmodellen gedurende de laatste 5 decennia. De conclusies wezen niet eenduidig op een trend naar grotere slankheid; wel werden er verschuivingen gevonden in de frequentie van vijf verschillende lichaamstypen. - Sommige modellen werden door hun eerste fotoreportage in Playboy Magazine wereldberoemd. Andere dames mochten ooit éénmaal in het tijdschrift verschijnen en kregen daarna hun carrière niet van de grond. Hier een korte lijst van zeer succesvolle carrières, - Pamela Anderson - Carmen Electra - Farrah Fawcett - Aria Giovanni - Rita Granberry - Vida Guerra - Daryl Hannah - LaTasha Marzolla - Marilyn Monroe - Tera Patrick - Denise Richards - Anna Nicole Smith - Dita Von Teese

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Playboy (NL):

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.