Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

  • Pep
  • Pep

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Pep

Het eerste nummer van het weekblad 'Pep' verscheen op 6 oktober 1962. Pep was bedoeld voor lezers die 'Donald Duck' ontgroeid waren, maar toch graag strips wilden blijven lezen. Het weekblad had de basis voor vele strips gelegd, zoals 'Asterix' en 'Coco Bill'. Daarnaast bood het tijdschrift jonge Nederlandse striptekenaars een podium. Met name tussen 1970 en 1975 was 'Pep' hét stripblad van Nederland.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1962 - 1975
Pep was een Nederlands stripweekblad dat van 1962 tot 1975 verscheen. Inhoud [verbergen] * 1 Het tijdschrift * 2 Gerelateerde stripboeken * 3 De strips * 4 Externe links [bewerken] Het tijdschrift De eerste Pep verscheen op 6 oktober 1962 en werd uitgegeven door De Geïllustreerde Pers NV in Amsterdam. Op de cover staan Mickey Mouse en Kuifje die elkaar de hand schudden onder de kop: Mickey en Kuifje in Pep. Op de eerste pagina werd de naam Pep uitgelegd: "Pep is een Engels woord voor pit, vuur, vaart en levenslust. Daarom is Pep een blad met pep". Aanvankelijk bevatte Pep vooral strips uit België en Frankrijk als Kolonel Clifton (Raymond Macherot), Michel Vaillant, Dan Cooper (Edition Lombard), Hoempa Pa (Goscinny en Uderzo) en Kuifje (Hergé), en uit de Walt Disney-stal als Spin en Marty, Pietje Pech en Mickey Mouse. Met nummer 1 van 1970 was er een nieuwe formule: nieuwe kop, een dikker blad (van 32 naar 48 pagina's) en vooral meer aandacht voor Nederlandse tekenaars. Agent 327 van Martin Lodewijk en De Generaal van Peter de Smet maakten in Pep hun debuut. Andere belangrijke bijdragen werden geleverd door Dick Matena (De Argonautjes), Fred Julsing (Wellington Wish) en Willy Lohmann (Kraaienhove). Naast strips bevatte Pep ook korte verhalen; een deel daarvan was geïllustreerd door Hans G. Kresse. Verder was er een brievenrubriek, advertenties, puzzels, interviews, informatieve artikelen over uiteenlopende onderwerpen (o.a. popartiesten), "uithalers" en "pepplaten" (centerfolds). Vanaf nummer 6 van 1972 werd als uitgever vermeld Oberon BV in Haarlem. Vanaf nummer 22 van 1974 ging het aantal "gewone" pagina's terug van 48 naar 32. Nieuw vanaf dat nummer was Peptoe, een ingeniet zwart-wit katern van 20 pagina's op goedkoper papier, gevuld met telkens één stripverhaal. Hierin verschenen voor Pep nieuwe strips als Conan, Rahan, en Ton en Tineke. Later verdween Peptoe, de laatste zat in nummer 17 van 1975. De laatst vermelde hoofdredacteur was Frits van der Heide in nummer 10 van 1975. De redactie bestond verder uit Jan van Erp (1e red.), Stef Keizer, Patrick Wessels en Anneke van Wissen. Het laatste nummer van Pep was nummer 39 van 1975. Door een fusie van twee grote uitgeverijen, De Geïllustreerde Pers en De Spaarnestad (uitgever van onder andere Sjors) werden deze twee bladen in september 1975 samengevoegd tot een nieuw blad: Eppo. Enkele succesvolle series uit zowel Pep als Sjors kwamen terug in Eppo, maar er werden ook nieuwe series opgenomen. [bewerken]

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Pep:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.