Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!
  • Life International edition
  • Life International edition
  • Life International edition
  • Life International edition
  • Life International edition

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Life International edition

Life is de naam van twee verschillende Amerikaanse tijdschriften, waarvan met name het tweede, een tijdschrift met fotoreportages, in het midden van de twintigste eeuw wereldwijd bekend werd.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1958 - 1967

Life was een New Yorks tijdschrift, uitgegeven door de Life Publishing Company van Manhattan. Het was een humoristisch weekblad met verhalen, humoristische cartoons en pin-ups, en recensies van films en theatervoorstellingen. Dit magazine viel ten prooi aan de Grote Depressie en verdween in het begin van de jaren 1930. - Henry Luce kocht de naam van het ter ziele gegane blad en stichtte in 1936 een nieuw tijdschrift met dezelfde naam, een groot formaat weekblad met de nadruk op fotoreportages van de hele wereld. Het eerste nummer verscheen op 23 november 1936. Het tijdschrift, dat behoorde tot Time, werd een groot succes, en had op zijn hoogtepunt (ongeveer de jaren 1950-1960) tientallen miljoenen lezers over de hele wereld. Wegens afnemende oplagecijfers van tijdschriften in het algemeen en daarmee gepaard gaande dalende advertentie-inkomsten, moest Life er in 1972 echter mee ophouden. Het laatste nummer van het weekblad verscheen op 29 december 1972. Vanaf toen verscheen er nog alleen ieder halfjaar een Life-fotoboek, tot in oktober 1978 het tijdschrift nieuw leven werd ingeblazen, doch ditmaal als maandblad. Deze nieuwe Life zou verschijnen tot mei 2000. Tijdens de eerste Golfoorlog verscheen Life een tijdlang wekelijks. Vanaf oktober 2004 is Life een wekelijkse weekendbijlage bij een aantal Amerikaanse kranten, waaronder de Los Angeles Times, de Chicago Tribune en Newsday. Beroemde fotojournalisten die voor Life hebben gewerkt zijn onder anderen Robert Capa, Margaret Bourke-White (de eerste vrouwelijke fotojournalist), Lee Miller en Gordon Parks. - Voortgezet als- Life international

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Life International edition:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal