Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

  • Fix en Fox

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Fix en Fox

'Fix & Foxi' was een jeugd stripblad dat van 10 oktober 1959 tot 27 augustus 1966 samen met het damesblad 'Eva' verscheen. Beide bladen werden door de Nederlandse Rotogravure Pers uitgebracht. In het jeugdblad stonden de avonturen van de rode vossentweeling Fix & Foxi centraal.Tevens kon de jeugd genieten van de avonturen van 'Paulus de Boskabouter', 'Roodbaard' en 'Winnetou'. 'Fix & Foxi' was als tijdschrift in Duitsland erg populair. Het Duitse succes kon men in Nederland niet evenaren.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1961 - 1966
Het blad werd vrijwel geheel gevuld met stripverhalen, waarvan de Duitse uitgever Rolf Kauka de geestelijke vader was. De avonturen van de rode vossen-tweeling Fix en Foxi en hun vrienden stonden daarbij centraal. De eerste tekenaar van Fix & Foxi was de Nederlander Dorul van der Heide. Daarnaast werden enkele andere leesverhalen opgenomen van Nederlandse oorsprong zoals Paulus de Boskabouter en enkele strips van andere oorsprong, als Pit & Piccolo (beter bekend als Robbedoes en Kwabbernoot), Roodbaard (1965), Fort Navajo (Blueberry, 1965-1966), Pit Pistool (1961, van Uderzo) en Winnetou (1963-1964, 1966). Het haakte ook in op de met-melk-meer-mans reclames van Joris Driepinter en de M-Melkbrigade waarvan Melle Kop (1961-1965) als stripverhaal getuige was. - Voortgezet als TV2000

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Fix en Fox:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.