Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Donald Duck van zaterdag 07-12-1991

Donald Duck is een wekelijks verschijnend, Nederlands tijdschrift met stripverhalen van Walt Disney-figuren, met name Donald Duck

De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
Donald Duck (07-12-1991)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische tijdschrift van 33 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische tijdschrift wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

Op 25 oktober 1952 kreeg de Nederlandse jeugd zomaar voor niets het eerste nummer van Donald Duck in de brievenbus.

Donald Duck is een wekelijks verschijnend, Nederlands tijdschrift met stripverhalen van Walt Disney-figuren, met name Donald Duck. Het weekblad wordt uitgegeven in de Benelux door Sanoma Uitgevers. Voormalige uitgevers waren De Geïllustreerde Pers, Oberon en VNU Uitgevers. De huidige hoofdredacteur is Thom Roep.

De Nederlandse versie van Donald Duck kwam op 25 oktober 1952 op de markt. In het buitenland was er al langer een maand- of weekblad zoals Topolino in Italië, Anders And & Co in Denemarken, Micky Maus in Duitsland en Walt Disney's Comics and Stories in Amerika. Het eerste nummer werd uitgegeven door Margriet en werd bij elk gezin afgeleverd. Dit eerste nummer was voor de helft in kleur en voor de andere helft in zwart-wit en had 24 pagina's. Het bevatte het verhaal Donald Duck als brandweerman en een verhaal van Wolfje. Abonnees van het tijdschrift Margriet kregen de kans voor 15 cent per nummer ook wekelijks de Donald Duck te ontvangen. Steevast is de Donald Duck voorzien van de aankondiging: Een vrolijk weekblad.

Bij de eerste nummers waren de pagina's afgewisselend in kleur en zwart-wit. Nummer 10 uit 1954 was het eerste nummer dat geheel in kleur werd uitgegeven. Eind 1958 kwam het eerste blad met 32 pagina's uit. In 1989 werd de Donald Duck 40 pagina's. Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan in (2002) werd het aantal verhoogd tot 44 pagina's.

Regelmatig werden er dikkere nummers uitgegeven. Zo was het feestnummer van 1977 om te vieren dat Donald Duck 25 jaar bestond maar liefst 84 pagina's dik. Het jubileumnummer van 1987 telde 64 pagina's en bevatte een speciaal verhaal van Carl Barks waar dinosauriërs in voorkwamen. Het jubileumnummer van 1992 telde slechts 2 pagina's extra, maar bevatte wel een gratis extra nummer.

In 1971 kwam het 1000e nummer uit, in 1991 het 2000e. In het hoofdverhaal van dit nummer wordt Donald bij wijze van reclamestunt tot "Kerel 2000" verkozen. In 2000 verscheen het 2500e nummer.

Donald Duck had in 2004 ongeveer 302.000 abonnees. In 2009 werden er een paar veranderingen doorgevoerd: er stond steeds een stukje uit de krant in de brievenbus, Donald Duck stond zelf het hele jaar op de achterkant (in 2008 waren dit nog De Zware Jongens). In 2009 waren ook de eerste letters van de opgenomen brieven groot gedrukt in plaats van klein.

Lees verder

Frequentie: Wekelijks
Land: Nederland
Ondertitel: Walt Disney's Donald Duck, een vrolijk weekblad
Let op: Tijdschriften worden geleverd uit deze week en kunnen een paar dagen afwijken

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw tijdschrift inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw tijdschrift

1. Afleveropties

vandaag besteld
morgen verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw tijdschrift wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 37,95

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.