Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Avenue van donderdag 01-08-1968

'Avenue' wordt beschouwd als het eerste glossy magazine van Nederland. Destijds was het magazine met name gericht op het welvarende publiek dat behoefte had aan luxe producten. Niet heel verwonderlijk dat Avenue werd beschouwd als elitair tijdschrift.

De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
Avenue (01-08-1968)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische tijdschrift van 56 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische tijdschrift wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

In de begin jaren had 'Avenue' nog een vrij hoog 'Margriet-gehalte'. Er werd veel aandacht besteed aan breimode. Lezeressen konden de patronen gratis bestellen. Aan de andere kant kon de moderne vrouw haar geluk niet op met de mooie foto's waarop de laatste modetrends uit Londen stond afgebeeld.

Elitair tijdschrift

Vanaf het begin werkten gerenommeerde auteurs, zoals Cees Nooteboom, Hugo Claus en Harry Mulisch, en fotografen, zoals Eddy Posthuma de Boer, mee om elke maand een nieuwe, flitsende editie uit te brengen. Evenals in andere tijdschrift werd ook aandacht besteed aan onder meer reizen, culinair, literatuur, mode en opinie. Echter, in 'Avenue' overlapten de rubrieken elkaar, waardoor vernieuwende combinaties ontstonden met titels als: 'Avenue Journaal', 'Club van Fijnproevers', 'Modezaken', 'Avenue Toerisme' en 'Salon'. De reportages deden de lezers watertanden.
 
De toon van 'Avenue' was speels en kritisch. Naast populaire onderwerpen werd ook veel aandacht besteed aan politiek, economie en wetenschap. Het was dan ook niet heel verwonderlijk dat aan het eind van de jaren tachtig het magazine niet meer exclusief voor vrouwen op de markt werd gebracht.

Het einde van Avenue

Eind jaren zeventig had het blad circa 125.000 lezers. Daarna begon de oplage langzaam te dalen. In 1995 telde de oplage van 'Avenue' nog slechts 22.000 exemplaren. De reden van de snel dalende oplage was het aantal nieuwe glossy's die in de jaren tachtig en negentig als paddenstoelen uit de grond schoten. Voorheen hoefde de redactie alleen te concurreren met het magazine 'Elegance'. De uitgever besloot in 1995 dan ook om na de decembereditie de stekker uit 'Avenue' te trekken. In 2002 had uitgeverij Sanoma nog een poging gewaagd om 'Avenue' opnieuw op de markt te brengen. Na een half jaar werd deze poging gestaakt.
 
Maggy Wishaupt beoordeelt 'Avenue' in 'Magazine!, 150 jaar Nederlandse publiekstijdschriften' van Waanders Uitgevers in Zwolle en Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als volgt: "Kritisch en vernieuwend prachtblad met de nadruk op mode, schoonheid, wonen, culinair, reizen, kunst en cultuur en maatschappelijke en spirituele ontwikkelingen voor een trendy, grootsteedse lezerskring."

Lees verder

Frequentie: Maandelijks
Land: Nederland
Let op: Tijdschriften worden geleverd uit deze week en kunnen een paar dagen afwijken

Laat uw tijdschrift vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw tijdschrift inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw tijdschrift

1. Afleveropties

Afwijkende levertijd
Verzending in 5 werkdagen
tijdschrift bevindt zich in een apart archief, helaas is de levertijd daarom langer dan dat u van ons gewent bent.

2. Geschenkverpakking

Uw tijdschrift wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 49,45

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.