Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

PZC - Provinciale Zeeuwse Courant van maandag 23-08-1948

De Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) is ontstaan door een fusie tussen diverse Zeeuwse kranten, waaronder Breskensche Courant, Zierikzeesche Nieuwsbode en Vlissingsche Courant. Deze kranten te samen kennen een lange geschiedenis die in 1758 begint met de oprichting van de Middelburgsche Courant. Vandaag de dag is de titel van deze dagelijkse regionale krant: PZC.
De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
Provinciale Zeeuwse courant (23-08-1948)
Certificaat van Echtheid

Let op! Kranten uit deze periode 1943-1948 kunnen kleiner van afmeting zijn. In deze periode heerste naast voedselschaarste ook papierschaarste als gevolg van de Tweede Wereldoorlog.

U ontvangt echte complete historische krant van 76 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische krant wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

Gebeurtenissen van maandag 23 augustus 1948 :

Gebeurtenissen: Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordtgekozen tot eerste secretaris-generaal.
Gebeurtenissen: Oprichting van de Wereldraad van Kerken in Amsterdam. De Nederlander Willem Visser 't Hooft wordt gekozen tot eerste secretaris-generaal.

De Provinciale Zeeuwse Courant is ontstaan uit een fusie tussen de Provinciale Zeeuwse Middelburgse Courant en de Vlissingsche Courant. Deze oprichting geschiedde in 1940. Op 17 mei 1940 werd de Middelburgsche Courant zwaar getroffen door het Duitse bombardement op de stad Middelburg. Voor de redactie van de krant zat er niets anders op dan bij hun Vlissingse collega’s in te trekken, de Vlissingsche Courant – Dagblad voor Zeeland (inclusief de Breskensche Courant). Voordat deze fusie plaatsvond, werd in 1933 de Goesche Courant opgenomen door de Middelburgsche Courant.

De Middelburgsche Courant was in 1758 opgericht en is daarmee een van de oudste kranten van Nederland. Het Haarlems Dagblad (1656) en de Leeuwarder Courant (1752) zijn nog ouder. Ruim honderd jaar na de oprichting van de Middelburgsche Courant, in 1869, kwam pas de Vlissingsche Courant op de markt.

Na de oorlog voegden nog twee Zeeuwse couranten zich toe bij de Provinciale Zeeuwse Courant, zoals Vrije Stemmen (Dagblad voor Zeeland, 1945) in 1946 en in 1998 kwam daar ook de Zierikzeesche Nieuwsbode bij. Dit was de voorloper van de Zierikzeesche Courant die voor het eerst in 1797 was verschenen.

Het hoofdkantoor van de Proviciale Zeeuwse Courant was sinds 1940 in Vlissingen gevestigd. In 2003 verhuisde het kantoor naar Goes. Tegenwoordig is Vlissingen weer de thuishaven van de krant.

Lees verder

Frequentie: Dagelijks
Land: Nederland
Ondertitel: waarin opgenomen de Middelburgsche, Vlissingsche, Goesche en Breskensche courant

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw krant

1. Afleveropties

vandaag besteld
morgen verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 59,45

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.