Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Opregte Haarlemsche Courant van woensdag 20-06-1832

De Opregte Haarlemsche Courant is het oudste nieuwsblad dat thans nog verschijnt, en een van de oudste uit de geschiedenis. Het eerste nummer zag het licht in 1656
De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
Opregte Haarlemsche Courant (20-06-1832)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische krant van 192 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische krant wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!
Wanneer bladen en andere bronnen in de negentiende eeuw gewag maakten van kranten, kwamen ze al gauw bij de Opregte Haarlemsche Courant terecht. Het blad werd landelijk gelezen, en genoot aanzien als neutraal, onafhankelijk blad. In 1845 werd het gekenschetst als "een eerzame, deftige matrone", die haar nieuws bracht met "flegma" en "laconisme": zij was "de hartstogtelooze par excellence". De karakteristiek lijkt niet negatief bedoeld. - De drukker Joh. Enschedé in Haarlem bouwde in de loop van de 18de eeuw een unieke collectie aan stempels en matrijzen voor letters en tekens. Dit stelde het bedrijf in staat om opvallend drukwerk te produceren, en privileges te verwerven bij de provincie voor het drukken van bijbels, een landelijk dagblad (De Opregte Haarlemsche Courant) en obligaties. Aanvankelijk verscheen de krant drie keer per week, pas in 1847 werd de krant dagelijks gedrukt. De Opregte was vooral beroemd om zijn buitenlandse berichtgeving. Hoewel er in de Republiek der Verenigde Nederlanden een vrij grote vrijheid van meningsuiting bestond was men met de binnenlandse berichtgeving een stuk voorzichtiger. Er werd wel veel aandacht besteed aan de Haagse Politiek. De leden van de Staten Generaal gaven regelmatig geheime staatsstukken vrij dat interessante artikelen opleverde

Lees verder

Frequentie: 3x per week
Land: Nederland
Ondertitel: Het blad werd landelijk gelezen, en genoot aanzien als neutraal, onafhankelijk blad.

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw krant

1. Afleveropties

dit weekend besteld
maandag verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 64,95

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal