Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.

NRC-Handelsblad van vrijdag 30-03-1973

De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' (NRC) verscheen voor het eerst in 1843 als 'Rotterdamsch staats-, handels-, nieuws- en advertentieblad'. Op 1 januari 1844 werd deze naam veranderd in 'Nieuwe Rotterdamsche Courant'. De krant verscheen in eerste instantie op maandag, woensdag en vrijdag. Vanaf 23 september 1844 werd de krant dagelijks verspreid. De 'Nieuwe Rotterdamsche Courant' had evenals het 'Algemeen Handelsblad' een liberaal signatuur. Op 1 oktober 1970 gingen de twee kranten fuseren. De kranten gaan tot op de dag van vandaag verder onder de naam 'NRC Handelsblad'.

SALE
De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
NRC-Handelsblad (30-03-1973)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische krant van 51 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische krant wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

Gebeurtenissen van vrijdag 30 maart 1973 :

Geboren: Maaike Cafmeyer, Vlaams actrice
Geboren: Jan Koller, Tsjechisch voetballer
Geboren: Kareem Streete-Thompson, Kaaimaneilands atleet
Overleden: Yves Giraud-Cabantous (68), Frans autocoureur

De fusie tussen de twee kranten moest geleidelijk zichtbaar worden. Daarom besloten de redacties van de twee kranten de abonnees eerst te laten wennen. Van 1970 tot en met 1972 werden twee edities uitgegegeven. In 'NRC Handelsblad' was een speciale pagina met nieuws uit Rotterdam opgenomen. Voor de abonnees uit Amsterdam werd de editie 'Handelsblad NRC' met een speciale pagina over Amsterdam uitgegeven. Het motto van de gefuseerde krant luidt: Lux et Libertas (Licht en Vrijheid). Deze spreuk werd overgenoven van het 'Algemeen Handelsblad', die deze al sinds 1 maart 1928 op de krant prijkt.

Een jaar na de fusie bracht NRC Handelsblad op donderdag een wekelijkse cultuurbijlage 'Cultuur Supplement' uit. Hiermee waren ze de eerste krant in Nederland. Daarna werden meer themabijlagen uitgebracht, waaronder de sportbijlage op maandag en op vrijdag een boekenbijlage.

Kwaliteitskrant

NRC Handelsblad profileert zich als een kwaliteitskrant. Ze richt zich met name op berichtgevingen over politiek, economie, opinie, buitenland en kunst. De krant staat bekend om haar onderzoeksjournalistiek. Met een oplage van 200.000 exemplaren is dit de vierde grootste betaalde krant van Nederland. Sinds 7 maart 2011 is de krant alleen nog als tabloid verkrijgbaar. 

NRC Weekend

Op zaterdag brengt NRC Handelsblad de krant uit onder de noemer 'NRC Weekend'. Deze uitgave is gericht op verhalen over duurzaamheid, persoonlijke financiën, mode, design, gastronomie en reizen. Daarnaast heeft de zaterdageditie de bijlagen wetenschap en opinie en debat. Elke eerste zaterdag van de maand verschijnt het magazine Het Blad.

NRC Next

In 2006 kwam een nieuwe krant van NRC Handelsblad op de markt: NRC Next. Een tabloidkrant bedoeld voor lezers van 20 tot 35 jaar, die nauwelijks de krant lezen. Het eerste exemplaar werd de op de verschijningsdag gratis uitgedeeld. Daarna kostte de krant slechts vijftig eurocent. De wekelijkse krant kost nu € 1,00 en de zaterdageditie € 2,00. De redacties waren in de beginperiode negatief. Mensen dachten dat de jeugd geen krant wilde lezen.

Journalistieke prijzen NRC

Meerdere journalisten van NRC Handelsblad hebben de 'Tegel', een Nederlandse journalistieke prijs weten te wennen. Dat was in 2006, 2007, 2012, 2013, 2014, 2016 en 2017. In 2005 hadden de redacteurs Joost Oranje en Jeroen Wester uit handen van een vakjury de Prijs voor de Dagbladjournalistiek ontvangen. Deze prijs werd uitgereikt aan de journalist die de beste publicatie of samenhangende reeks van publicaties in Nederlandse dagbladen had geschreven. Oranje en Wester hadden onderzoek gedaan naar het boekhoudschandaal bij supermarktketen Ahold. 

Lees verder

Frequentie: Dagelijks
Land: Nederland
Ondertitel: Liberaal-progressief middagblad

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw krant

1. Afleveropties

dit weekend besteld
maandag verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

van € 59,45
€ 53,51

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Zomervakantie

Wij zijn met vakantie van 16 juli t/m 26 augustus.

Profiteer daarom van 10% vakantiekorting op een krant naar keuze!

Bestellingen kunt U wel plaatsen en worden vanaf 27 augustus verwerkt in volgorde van binnenkomst.