Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!
  • Nederlandse staatscourant
  • Nederlandse staatscourant

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Nederlandse staatscourant

De 'Nederlandsche Staatscourant' werd op 1 januari 1814 door prins Willem, nadat hij uit ballingschap terugkeerde, ingevoerd. Voorheen heette de courant 'Algemeene staats-courant (1798-1799). Daarna verschenen de 'Bataafse Staats-courant' en de 'Koninglyke (Staats-)courant (1805-1813). Door de politieke situatie in de Lage Landen werd de naam steeds veranderd. Vanaf 1985 werd de courant onder de naam 'Staatscourant' uitgebracht.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1814 - 1994
De zorg voor de uitgifte van de Staatscourant, die bestaat sinds 1814, berust bij de minister van Binnenlandse Zaken. - In de Staatscourant wordt opgenomen, alles waarvan een wet, Koninklijk Besluit of ministerieel besluit bekendmaking in de Staatscourant voorschrijft (dit kan pas rechtskracht kan krijgen na publicatie daarin) - door de minister van Binnenlandse Zaken aangewezen categorieën van publicaties, afkomstig van de centrale overheid, zoals intrekking van rijbewijzen, faillissementen, surseances van betaling, schuldsaneringen, wijziging van huwelijkse voorwaarden, etc.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Nederlandse staatscourant:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.