Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

De Gelderlander van donderdag 06-02-1964

'De Gelderlander' verscheen voor het eerst in 1848 en was uit een protestactie ontstaan onder de naam 'De Batavier'. Het dagblad hield zich met name bezig met de emancipatie van de katholieken. Niet iedereen was gediend van de keuze van oprichter Simon Petrus Langendam.
De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
De Gelderlander (06-02-1964)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische krant van 60 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische krant wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

Gebeurtenissen van donderdag 6 februari 1964 :

Overleden: Emilio Aguinaldo (94), Filipijns president

Het uitgesproken rooms-katholieke karakter duurt tot jaren vijftig van de negentiende eeuw. 'De Gelderlander' ging zich op een breder publiek richtten, maar ook het nieuws werd breder. In 1874 werd de krant dagelijks gedrukt, waar dat voor heen twee keer per week was.

Eind jaren negentig werd de zoon van Langendam de eigenaar van het dagblad. Onder zijn leiding verandert 'De Gelderlander' in een veelzijdige krant. Vanaf die tijd werd zowel regionaal als nationaal en internationaal nieuws vermeld. Tevens kregen Apeldoorn, Arnhem en de Achterhoek een eigen editie.

Gedurende de Tweede Wereldoorlog paste de krant censuur toe op de artikelen. Na het weigeren van een NSB-advertenties werd echter de toelevering van papier stopgezet. 'De Gelderlander' werd gedwongen het drukken van de krant te staken. In 1944 verscheen 'De Gelderlander' weer.

Door de verzuiling in de jaren vijftig veranderde de doelgroep. De krant werd niet meer alleen door katholieken gelezen. Ook andere groeperingen lazen de krant. De Arnhemse editie kon hierdoor 'Het Vrije Volk' overnemen. Na een fusie met het 'Arnhems Dagblad' verscheen de editie tijdelijk onder de naam 'De Nieuwe Krant'. Vrij snel werd de naam veranderd in 'Arnhemse Courant', waarvan de laatste krant in 2001 werd verspreid.

Begin jaren negentig werd in Nijmegen een groot pand aan de Waal gebouwd, dat het nieuwe hoofdkantoor van 'De Gelderlander' werd. Een ideale plek. Het pand stond nabij de binnenstad, maar gevestigd op het industrieterrein. Medewerkers konden het kantoor gemakkelijk bereiken. Ook nog eens geschikt voor distributiekantoor.

In de jaren negentig werd ook de 'Winterswijkse krant' overgenomen. De groeiende Nederlandse economie zorgde ervoor dat het aantal abonnees steeg.

Uitgever Wegener in Apeldoorn nam in 2001 'De Gelderlander' over van uitgever VNU. Door deze overname ging 'De Gelderlander' samen met de 'Arnhemse Courant' en het 'Gelders Dagblad'. Er kwamen hierdoor ruim 40.000 abonnees bij. Tevens ging het aantal regionale edities van tien naar veertien. Deze overname zorgde ervoor dat 'De Gelderlander' nu nog steeds tot een van grootste dagbladen van Nederland behoort. In 2012 was er een oplage van 129.000 exemplaren.

Tegenwoordig heeft 'De Gelderlander' met print en online samen dagelijks een bereik van ruim 500.000.

Het verspreidingsgebied:
De Achterhoek, Arnhem e.o., de Betuwe, De Vallei, Liemers, Maasland, Maas en Waal, Nijmegen e.o., Rivierenland en Wijchen-Beuningen.

Lees verder

Frequentie: Dagelijks
Land: Nederland
Ondertitel: Dagblad voor Graafschap en Liemers

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw krant

1. Afleveropties

vandaag besteld
maandag verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 59,45

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal

Verhuizing

LET OP: De collectie van het Historisch Archief gaat verhuizen en dat is een flinke klus.

Voor u betekent dit dat wij gesloten zijn t/m 8 april. Maar uw wachten is de moeite waard: na 8 April kunnen

wij u met een historisch verbeterde snelheid en service van dienst zijn. Heel graag tot 9 April!

Natuurlijk kunt U wel bestellingen plaatsen en worden deze in volgorde van ontvangst vanaf 9 April verstuurd.