Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Frankfurter Allgemeine Zeitung van woensdag 19-09-1973

De krant Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) is een landelijke Duitse krant waarvan het hoofdkantoor in Frankfurt am Main is gevestigd. Op 1 november 1949 verscheen de eerste editie. Tot 5 oktober 2007 was de vormgeving van de voorpagina sober. Foto's ontbraken.  

De getoonde afbeelding is slechts een voorbeeld van een oud exemplaar,
en zal niet van de datum zijn die u heeft geselecteerd.
Frankfurter Allgemeine Zeitung (19-09-1973)
Certificaat van Echtheid
U ontvangt echte complete historische krant van 50 jaar geleden, geen kopie of herdruk en met een certificaat van echtheid!
historische krant wordt door onze archivaris opgezocht uit het archief en zorgvuldig gecontroleerd en verpakt!

Gebeurtenissen van woensdag 19 september 1973 :

Gebeurtenissen: Karel XVI Gustaaf wordt koning van Zweden.
Geboren: JosÈ Azevedo, Portugees wielrenner
Geboren: Christiano da Matta, Braziliaans autocoureur
Overleden: Gram Parsons (26), Amerikaans muzikant
Gebeurtenissen: Karel XVI Gustaaf wordt koning van Zweden.

Frankfurter Allgemeine Zeitung heeft van alle Duitse dagbladen het grootste bereik buiten Duitsland. De krant is geheel politiek onafhankelijk, desondanks wordt vaak gezegd dat FAZ gematigd conservatief is.

Redacteuren die in 1949 bij Frankfurter Allgemeine Zeitung in dienst traden, werkten voorheen bij Frankfurter Zeitung en de Allgemeine Zeitung in Mainz. Het dagblad ziet zichzelf als de opvolger van de Frankfurter Zeitung. De Frankfurter Zeitung verscheen in 1856 onder de naam rankfurter Geschäftsberichte. Van 1866 tot aan het verbod in 1943 werd de krant gedrukt onder de naam Frankfurter Zeitung. Door het accepteren van het Verdrag van Versailes had de redactie te maken met een vijandige houding van nationalistische kringen. De krant was niet extreem democratisch. Daardoor wilden ook veel auteurs, zoals Thomas Mann, hun werken bij Frankfurter Zeitung laten publiceren. Na de machtswisseling in 1933 duurde het nog tot 1943 dat de krant een verschijningsverbod kreeg. De laatste editie verscheen op 31 augustus 1943.

Na de oorlog probeerden veel redacteuren en journalisten de Frankfurter Zeitung opnieuw op te bouwen. De geallieerde bezettingsmacht stonden een heroprichting niet toe, omdat de krant in de tijd van het naziregime nog enkele jaren was verschenen. Daarom verscheen op 24 december 1945 het tijdschrift Die Gegenwart. Vrij snel werd het tijdschrift uitgegeven door Frankfurter Societat, die ook de rechten had op Frankfurter Zeitung

Een voormalige redacteur van Frankfurter Zeitung richtte op 29 november 1946 de Allgemeine Zeitung op, die buiten de regio van Frankfurt werd verspreid. Hij wilde met zijn krant de opvolger worden van de Frankfurter Zeitung. Op 23 september 1949 werd bekend dat de Frankfurter Zeitung weer mocht publiceren. Nog hetzelfde jaar ging de Frankfurter Zeitung samen met de Allgemeine Zeitung verder onder de naam Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Lees verder

Laat uw krant vakkundig inlijsten

Maak de beleving compleet en laat uw krant inlijsten. Vakkundig uitgevoerd door een échte lijstenmaker. En de lijst zelf? Die is van professionele kwaliteit. U hebt keuze uit zes typen houten lijsten: van modern zilver tot klassiek bruin. Elke lijst wordt geleverd inclusief helder glas.

Verlengde levertijd!

Let op: Het vakkundig laten inlijsten van dit werk door een échte lijstenmaker verlengt de levertijd met 14 werkdagen.
Inlijsten is niet te combineren met een spoed bestelling.

Tegen meerprijs kunt u kiezen voor UV-werend glas. Dit beschermt de krant tegen verkleuring door het zonlicht. Let wel: UV-werend glas voorkomt niet de verkleuring door veroudering van de krant.

Bestel uw krant

1. Afleveropties

vandaag besteld
morgen verzonden!

2. Geschenkverpakking

Uw krant wordt geleverd met een certificaat van echtheid ongeacht de gekozen verpakking.

3. Totaal

€ 64,95

In de winkelwagen kunt u tevens een gratis persoonlijke felicitatie toevoegen!

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal