Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

De Leidse courant

De Leidse Courant was een krant die van 1909 tot 1992 werd uitgegeven in aanvankelijk Leiden en omgeving en later heel Zuid-Holland.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode:

De Leidsche Courant begon op 1 oktober 1909 als een dagblad - Het bureau was toen op de Oude Singel 54. In 1909 was de abonnementsprijs voor een week 9 cent, voor een kwartaal f 1,30, voor 20 cent extra werd de krant opgestuurd. Losse nummers waren 2½ cent. Vanaf 1910 werd er ook een Geïllustreerd Zondagsblad uitgegeven voor 5 cent. Het abonnementsgeld was inclusief een polis ongevallenverzekering. - Het katholieke signatuur van de krant had soms zijn voordelen. Zo kreeg de krant vaak via de kerk de namen op van aanstaande huwelijken, en kregen de jonggehuwden een proefabonnement.

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van De Leidse courant:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal