Selecteer een datum en bekijk alle kranten & tijdschriften:

  • Een uniek cadeau om te geven, een ervaring om te krijgen!
  • Verzending vanuit ons archief nu ook binnen 24 uur mogelijk!
  • Het meest originele relatie geschenk bij een jubileum!
  • Dagblad Zuid-Holland
  • Dagblad Zuid-Holland

Benieuwd naar uw datum?

Vul uw datum bovenaan deze pagina in om te zien
of deze titel beschikbaar is voor uw gewenste datum.

Dagblad Zuid-Holland

Het Dagblad van Zuid-holland en 's Gravenhage was een (onder verschillende namen) tussen 1708 en 1922 verschijnende krant die in Den Haag werd uitgegeven.

  • Land van herkomst: Nederland
  • Beschikbare periode: 1916 - 1916

De eerste sporen vinden we als op 14 juni 1708 de door het stadsbestuur als courantier erkende Adriaan Pauw begint met het uitgeven van een krant, de 's-Gravenhaagsche Courant. Pauw verliet de redactie in 1733, en werd opgevolgd door ene Jacobus de Jongh. Deze raakte in 1739 echter in financiële problemen, en droeg de redactie over aan Anthoni de Groot. De lanceerde in 1744 een zusterblad, de Gazette de la Haye. De krant stelde zich (gelijk de andere lokale kranten in de republiek) aanvankelijk a-politiek op, en fungeerde als algemeen nieuwsblad. Van 1787 tot zijn vlucht naar Engeland als gevolg van de Bataafse revolutie in 1795 stond de krant achter stadhouder Willem V, en gaf zelfs een supplement uit onder de voor een republikeins land veelzeggende titel "Hofcourant" - De laatste uitgever was de firma P.E. van Staden en Zoon. De krant verscheen eerst drie keer per week, en vanaf 1856 iedere dag. De krant was een voortzetting van het Dagblad van 's Gravenhage. De teneur van deze krant wordt door sommigen als "ultra-conservatief" omschreven

Lees verder

Een greep uit één van onze archieven van Dagblad Zuid-Holland:

Deze lijst is slechts één van onze archieven, zoek bovenaan deze pagina op uw gewenste datum om alle beschikbare kranten te bekijken. Alle getoonde kranten zijn originele archiefstukken, u krijgt dus niet enkel de historische voorpagina van Algemeen Dagblad maar de complete échte krant zoals die vroeger op de deurmat viel.

iDEAL bancontact Visa Mastercard Sofort Giropay Paypal